Etusivu: Ajokortti-info
Etusivu: Ajokortti-info
Valikko

Voit tilata uuden ajokortin Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta tai Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä.

1) Tilaa uusi ajokortti netistä

Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta (Ulkoinen linkki). Voit tilata palvelusta uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi.

Palvelun käyttö edellyttää, että viranomaisrekisterissä on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva ajantasainen valokuva ja nimikirjoitusnäyte. Lisäksi hakijan vakituisen asuinkunnan tulee olla Manner-Suomessa (Ahvenanmaalle tilaaminen ei onnistu) ja väestötietojärjestelmässä tulee olla voimassa oleva osoite.

Jos esimerkiksi nimesi on vaihtunut, kannattaa ensin hakea uudella nimikirjoituksella oleva passi tai henkilökortti poliisilta. Kun uusi passi tai henkilökortti on myönnetty, voit hakea uutta ajokorttia sähköisesti Traficomin palvelusta.

Uusi ajokortti postitetaan sinulle suoraan kotiin noin viikon kuluessa tilauksesta.

2) Tilaa uusi ajokortti Ajovarmasta

Uuden ajokortin voit tilata myös Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä (Ulkoinen linkki). Hakiessasi uutta ajokorttia Ajovarmasta ota mukaasi

  • 2 passivalokuvaa (Ulkoinen linkki) (et tarvitse uusia kuvia, jos olet toimittanut valokuvat vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten tai sinulla on voimassa oleva suomalainen passi tai henkilökortti)
    • Huom. valokuvaamosta saatua kuvakoodia ei voi hyödyntää ajokorttia haettaessa. Traficom voi hyödyntää poliisille sähköisesti toimitettuja passikuvia vasta sen jälkeen, kun niitä on käytetty passiin tai henkilökorttiin.
  • aikaisempi ajokorttisi, jos se on tallella.

Jos nimesi on muuttunut, anna uusi nimikirjoitusnäyte tilauksen yhteydessä.

Uusi ajokortti postitetaan sinulle suoraan kotiin noin viikon kuluessa tilauksesta.

Jos vakituinen osoitteesi on toisessa EU- tai ETA-maassa, on ajokortin kaksoiskappaletta haettava sieltä. Jos vakituinen osoitteesi on muualla ulkomailla, voit hakea kaksoiskappaletta Suomessa vain Ajovarmasta. Traficomin sähköistä palvelua ei näissä tapauksissa voi käyttää.

Valokuvat

Jos sinulla on voimassa oleva suomalainen passi tai henkilökortti, et tarvitse uusia valokuvia (Ulkoinen linkki)uutta ajokorttia varten.

Huom!

Jos haluat alentaa ajokorttiluokkaasi  tai jos haet muutoksia ajokortin erityisehtoihin , jätä hakemus uudesta ajokortista Ajovarman palvelupisteeseen.

Yleisimmät ajokortin erityisehdot koskevat silmälasien tai piilolinssien käyttämistä ajaessa, automaattivaihteita tai ammattipätevyyttä.

Ajokortin voimassaoloaika

Kaikki ennen 19.1.2013 myönnetyt ajokortit ovat voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka niihin olisi merkitty myöhempi voimassaoloaika.

Jos haet kaksoiskappaletta ajokortista, joka on myönnetty ennen 19.1.2013, uusi ajokortti on voimassa 2, 5 tai 15 vuotta kortin myöntämispäivästä. Lue lisää ajokortin voimassaoloajasta ja ajokortin kaksoiskappaleen voimassaoloajasta .

Asiakaspalveluapuri

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tietoa? Asiakaspalveluapurimme auttaa.

Päivitetty