Etusivu: Ajokortti-info
Etusivu: Ajokortti-info
Siirry hakuun

Tietoa ajokortin hankkimisesta, miten tehdä muutoksia ajokorttiin sekä ohjeita ajotaidon ylläpitoon.

Ohjeita opetuslupaopettajalle

Oletko harkinnut antavasi nuorelle ajokoulutusta opetusluvalla? Opetusluvalla opettamiseen liittyy monia eri asioita, jotka pitää ottaa huomioon ennen opetuksen ajoittamista, opetuksen aikana ja sen jälkeen. Kokosimme opetuslupaopettajille tietopaketin, jossa kerromme muun muassa opetusluvalla opettamiseen tarvittavista luvista, ajo-opetuksesta sekä opetuksen sisällöstä.

Mopon käsittelykokeen tehtävät videoina

Suunnitteletko mopokortin hankintaa? Tutustu käsittelykokeen tehtäviin etukäteen
Opetusluvalla voi antaa autokoulun sijaan tai sen ohella kuljettajaopetusta. Nyt opetuslupaa voi hakea myös sähköisesti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Digikaistalta.
Eduskunta käsittelee ehdotusta ikäpoikkeusluvan poistamisesta. Jatkossa jokainen 17-vuotias voisi saada henkilöauton ajokortin huoltajan suostumuksella. Ikäpoikkeusluvan hakemista kannattaa nyt har...
Ajokorttilain uudistus vuonna 2018 laski B-kortin kuluttajahintaa ja lisäsi opetusluvan suosiota. Kuljettajakoulutusta tarjoavien yritysten henkilöstömäärä väheni lakiuudistuksen jälkeen ja taloude...
Poikkeuksellisen suuren kysynnän johdosta ajokokeiden jonoajoissa on tällä hetkellä ruuhkaa. Ajokoeaika kannattaakin varata mahdollisimman pian, jos on ajatellut suorittaa ajokortin kesän aikana.

Ajokortin hankkiminen

Nainen ja liikenneopettaja istuvat autossa
Onko suunnitelmissasi hankkia esimerkiksi mopon, moottoripyörän tai henkilöauton kuljettamiseen oikeuttava ajokortti? Olet oikeassa paikassa - klikkaa tästä eteenpäin!

Muutokset ajokorttiin

Nainen autossa, ikkuna auki ja ajokortti kädessä
Oletko kadottanut ajokorttisi tai haluatko kenties korottaa ajokorttiluokkaasi? Olet oikeassa paikassa - klikkaa tästä eteenpäin!

Ajotaidon ylläpito

Ikäihminen ajaa autoa
Etsitkö keinoja ylläpitää ajotaitoasi? Tai tietoa ajoterveydestä? Olet oikeassa paikassa - klikkaa tästä eteenpäin!

Perustietoa ajokortista

Etsitkö tietoa esimerkiksi siitä, mitä ajoneuvoja milläkin ajokortilla saa kuljettaa tai voiko suomalaisella ajokortilla ajaa vapaasti kaikkialla? Olet oikeassa paikassa - klikkaa tästä eteenpäin!