Asiakirjat moottoripyörän ajokortin hankkimista varten

Tarvitset moottoripyörän kuljettamiseen A1-, A2- tai A-luokan ajokortin moottoripyörän koosta riippuen. Sen hankkimista varten tarvitset seuraavat asiakirjat:

Ajokorttilupa

Tarvitset voimassa olevan ajokorttiluvan ennen kuin voit ilmoittautua kuljettajantutkintoon.

Kuljettajantutkintoon tarvittavat asiakirjat

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

  • Todistus 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS) (Ulkoinen linkki), jos hankit ajokorttia ensimmäistä kertaa.
  • Virallisen huoltajasi suostumus, jos olet alle 18-vuotias ja olet suorittamassa kevytmoottoripyörän (A1) ajokorttia. Huoltajan tiedot tarkistetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä.
  • Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Lisäksi ajokorttilupa pitää olla haettuna ja sen tulee olla voimassa. Ajokorttiluvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Ajokokeeseen tarvittavat asiakirjat

  • Alkuperäinen, paperinen opetus- ja tutkintotodistus (E100) (Ulkoinen linkki). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Ajokoetta varten todistukseen on täytetty kaikki tiedot.
  • Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.
  • Voimassa oleva ajokorttilupa .

Hoida asiat Ajovarmassa

Ajovarma on Traficomin palveluntuottaja, jonka palvelupisteissä hoituvat kaikki ajokortin hankintaan liittyvät hakemukset ja lomakkeet. Katso, missä on lähin Ajovarman palvelupisteesi (Ulkoinen linkki) ja varaa aika (Ulkoinen linkki) asiakirjojen hankkimista varten.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia: Valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe klo 8.00-15.45, sähköposti: tiedustelut(at)ajovarma.fi