Etusivu: Ajokortti-info
Etusivu: Ajokortti-info
Valikko

Ajokorttiluokan korottaminen

Voit halutessasi hankkia lisää ajokorttiluokkia eli korottaa nykyistä ajokorttiasi. Korottaminen edellyttää ajokorttilupaa, jota voit hakea Traficomin sähköisessä palvelussa tai Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteellä.

Ajokortin korottaminen Korota ajokorttiasi -palvelussa

Voit hakea ajokorttilupaa Korota ajokorttiasi -palvelussa palvelun käytön edellytysten täyttyessä. Yleisiin palvelunkäytön edellytyksiin kuuluu muun muassa se, että käytettävissä on kasvokuva ja ajantasainen nimikirjoitus sähköisessä muodossa

Tutustu kaikkiin palvelun käytön edellytyksiin Korota ajokorttiasi -palvelussa (Ulkoinen linkki).

Ajokortin korottaminen Ajovarmassa

Voit aina korottaa ajokorttiasi Trafcomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteellä (Ulkoinen linkki), jos lakiin perustuvat ajokortin korottamisen edellytykset täyttyvät.

Asioi Ajovarmassa myös silloin, jos sähköisen palvelun käyttäminen ei ole mahdollista palvelun käyttöehtojen, teknisen vian tai muun syyn takia.

 

Varusmiespalveluksessa suoritetun ajo-oikeuden saaminen ajokortille

Varusmiespalveluksessa suoritettu kuorma-auton, linja-auton tai moottoripyörän ajo-oikeus tulee lisätä ajokortille palvelusajan jälkeen, mikäli haluat hyödyntää sitä siviilissä. 

Puolustusvoimissa suoritettujen ajo-oikeuksien lisääminen ajokortille voidaan tehdä vain Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteellä. Toimita ajokorttilupahakemuksen liitteeksi puolustusvoimilta saamasi tutkintotodistus. Hakemus täytetään palvelupisteellä.

Tutkintotodistus on voimassa 3 vuotta.

Sinun ei tarvitse toimittaa lääkärinlausuntoa hakemusta varten, mikäli jätät hakemuksen tutkintotodistuksen voimassaoloaikana. Jos todistuksen voimassaoloaika ehtii umpeutua, sinun tulee toimittaa lääkärinlausunto ajokyvystä ja suorittaa kuljettajantutkinto.

Puolustusvoimien myöntämä A-luokan ajo-oikeus voidaan vaihtaa vain A1- tai A2-luokan ajokorttiin.

Asiakaspalveluapuri

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tietoa? Asiakaspalveluapurimme auttaa.

Päivitetty