Etusivu: Ajokortti-info
Etusivu: Ajokortti-info
Valikko

Tältä sivulta löydät opetusmateriaalia.

Netin runsaasta tarjonnasta kannattaa varmistaa, että opetusmateriaalit ovat tuoreita.

1.7.2018 on astunut voimaan ajokorttiuudistus ja uusi kuljettajantutkinto. Sitä ennen julkaistuissa materiaaleissa voi olla tietoja, jotka eivät enää pidä paikkaansa. Alla koottuna joitakin lähteitä, joissa on huomioitu tapahtuneen uudistukset. Tämän lisäksi kesäkuussa 2020 voimaan astunut uusi ajokorttilaki toi muutoksia esimerkiksi liikennemerkkeihin.

  Liikennemerkit

  Väylävirasto vastaa maanteillä käytetyistä liikennemerkeistä. Voit kerrata liikennemerkkejä ja tutustua uusiin merkkeihin Väyläviraston sivuilla.

  Autokoululiiton teoriaopetus

  Autokoululiiton jäsenautokoulut tarjoavat oppilailleen mahdollisuuden käydä teoriatunnit myös virtuaalisesti. Nettiteoriassa voi suorittaa muun muassa mopon, moottoripyörän ja henkilöauton teoriatunnit. Autokoulujen oppilaat saavat palvelun käyttöönsä autokoulunsa kautta, opetuslupaoppilas voi ostaa henkilöauton B-teoriatuntipaketin käyttöönsä.

  Liikenneturvan materiaalit

  Liikenneturva tuottaa monipuolista tietoa kuljettajaksi kehittymiseen. Tutustu Liikenneturvan runsaaseen tarjontaan täällä.

  Voit myös tilata painettuja materiaaleja verkkopalvelusta, puhelimitse tai sähköpostilla. Materiaalin voi myös noutaa keskustoimistosta Kannelmäestä, osoitteesta Sitratie 7, 00420 Helsinki. Osa materiaaleista on myös ladattavia.

  Opetusluvalla opettajalle ja oppilaalle

  Opetuslupa on yksi keino hankkia ajotaito liikenteeseen. Autokoulut tarjoavat mielellään erilaisia opetuspaketteja myös opetuslupaopettajalle ja -opetettavalle. Voit ostaa autokoulusta ajotunteja, pimeänajon simulaattoriopetuksen, liukkaan kelin ajoharjoittelun, yksittäisiä teoriatunteja tai vaikka koko teoriaopetuspaketin. Opetusluvalla.fi tarjoaa oppimis- ja harjoitteluympäristöjä opetusluvalla opetettavalle ja opettajille.

  Autoliiton ajokoulu

  Autoliiton ajokoulun sivuilta löydät monipuolisesti vinkkejä kuljettajan taitojen kehittämiseen.

  Traficomin videotarjontaa

  Päivitetty