FI | SV | EN
Hae Sulje

Kansainvälinen ajokortti ja ajaminen ulkomailla

Kansainvälinen ajokortti ja ajaminen ulkomailla

Jos aiot ajaa moottoriajoneuvoa Euroopan ulkopuolella, saatat tarvita kansainvälistä ajokorttia. Löydät maakohtaisen tiedon kansainvälisen ajokortin tarpeesta Autoliiton sivuilta. 

Kansainvälinen ajokortti vastaa tiedoiltaan suomalaista ajokorttia. Sitä käytetään yhdessä kansallisen ajokortin kanssa. Kansainvälinen ajokortti yksin ei oikeuta kuljettamaan ajoneuvoa.

EU- ja ETA-maissa voit ajaa pelkällä suomalaisella ajokortilla. Lisäksi suomalaisella väliaikaisella ajokortilla voi ajaa myös muissa Pohjoismaissa.

Sinulle voidaan myöntää kansainvälinen ajokortti, jos

  • olet täyttänyt 18 vuotta
  • asut vakinaisesti Suomessa ja sinulla on Suomessa tai muussa EU- tai ETA-valtiossa myönnetty voimassa oleva ajokortti tai
  • asut ulkomailla muualla kuin EU-/ETA-valtiossa ja sinulla on voimassa oleva suomalainen ajokortti.

Hakemuksen kansainvälisen ajokortin saamiseksi voit täyttää Autoliiton toimistossa tai sen palvelupisteissä eri puolilla Suomea. Hakemuksen voit myös lähettää postitse Autoliittoon. Tarkemmat tiedot kansainvälisen ajokortin hakemisesta ja hakemukseen tarvittavista liitteistä löydät Autoliiton sivuilla.

Suomessa kansainvälisten ajokorttien kirjoittamisoikeus on annettu Autoliitolle, edellyttäen, että ajo-oikeus tarkistetaan Traficomista.

Muualla verkossa

Autolla ulkomaille: Liikennevakuutuskeskus

 
 

 

Sivu päivitetty 02.01.2019

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle