FI | SV | EN
Sök Stänga

Handlingar som behövs för att skaffa körkort för traktor

 

 

 

Handlingar som behövs för att skaffa körkort för traktor

För att köra traktor behöver du ett körkort i kategori T. För att skaffa ett sådant körkort behöver du följande handlingar:

Körkortstillstånd

Före du kan anmäla dig till förarexamen måste du ha ett körkortstillstånd.

Handlingar som behövs för förarexamen

Handlingar som behövs för teoriprovet

  • Undervisnings- och examensintyg (E100). Blanketten fås från din bilskola eller undervisningstillståndslärare. För teoriprovet är intyget endast delvis ifyllt, resten av uppgifterna fylls i efter provet.

  • Intyg över Utbildning för det första körkortet som omfattar 4 timmar, om du ansöker om körkort för första gången.

  • Samtycke av din officiella vårdnadshavare, om du är under 18 år. Uppgifter om vårdnadshavaren kontrolleras i befolkningsdatasystemet i samband med handläggningen av ansökan.

  • Ett bildförsett, giltigt identitetsbevis, till exempel pass eller identitetskort med bild som beviljats av polisen.

  • Dessutom ska du ha ansökt om körkortstillstånd och tillståndet ska vara i kraft. Uppgifter om körkortstillståndet kontrolleras i systemet.

 

Sköt dina ärenden hos Ajovarma

Ajovarma är Traficoms serviceproducent och vid Ajovarmas serviceställen kan du sköta alla ansöknings- och tillståndsärenden för att skaffa körkort. Ta reda på var ditt närmaste Ajovarma-serviceställe finns och boka tid för att skaffa handlingar. 

Du sparar tid genom att boka tid till körkorts- och tillståndstjänsterna på förhand. Ajovarmas riksomfattande kundtjänst ger dig råd och betjänar dig på numret 075 323 9999 vardagar må–fr 8–15.45 (samtalspris: lna/msa) eller per e-post på adressen forfragningar(at)ajovarma.fi.

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 12.02.2019

Ge feedback

Sänd respons här.

Respons*
Sidan URL