FI | SV | EN
Hae Sulje

Päättyykö ajokorttisi voimassaolo 1.2. - 31.8.2020 välisenä aikana ja et ole vielä uudistanut ajokorttiasi – toimi näin!

Päättyykö ajokorttisi voimassaolo 1.2. - 31.8.2020 välisenä aikana ja et ole vielä uudistanut ajokorttiasi – toimi näin!

Ajokortin uudistamiseen on tehty koronavirustilanteesta johtuen helpotuksia – uudista ajokorttisi kuitenkin normaaliaikataulussa, jos se on mahdollista.

Huom. Mikäli olet jo uudistanut ajokorttisi, tämän sivun ohjeet eivät koske sinua.

Koronavirustilanteesta johtuen 1.2.2020–31.8.2020 välisenä aikana päättyvien ajokorttien voimassaoloa jatketaan automaattisesti seitsemällä (7) kuukaudella ajokortin voimassaolon päättymispäivästä lukien.

Voimassaolon lisäaika ei näy Liikenneasioiden rekisterissä, eikä ajokortin haltijoille lähetetä uutta ajokorttia tätä 7 kuukautta varten. Poliisi osaa tarvittaessa tulkita tilanteen ajokortista liikenteenvalvonnan yhteydessä.

Uudista ajokorttisi normaaliaikataulussa, mikäli se on mahdollista

Terveydenhuollon kuormittuminen koronaviruksen takia voi hankaloittaa ajokortin uudistamisessa mahdollisesti tarvittavan lääkärinlausunnon saamista.

Ajokortti kannattaa uudistaa normaalissa aikataulussa eli ajokorttiin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään mennessä, jos se on mahdollista. Näin vältät mahdolliset ruuhkat ajokortin uudistamisessa niin terveydenhuollossa kuin Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteessäkin.
Voit uudistaa ajokortin normaaliaikataulussa, mikäli

  • et tarvitse ajokortin uudistamiseen lääkärinlausuntoa,
  • olet jo hankkinut lääkärinlausunnon tai
  • saat lääkäriajan ajoterveystarkastukseen

Voit uudistaa ajokorttisi Ajovarman lupapalvelupisteellä. Varaa aika asiointia varten etukäteen. Ajokortin voi tietyissä tilanteissa uudistaa myös Traficomin Uudista ajokorttisi –palvelussa. Tutustu kuitenkin ensin huolellisesti palvelun käytön edellytyksiin.

Ajokortin uudistaminen 7 kuukauden lisäajan aikana

Ajokortti tulee uudistaa 7 kuukauden lisäajan kuluessa, mikäli haluat jatkaa ajamista myös lisäajan jälkeen ilman katkosta.

  • hakemus pitää tällöin jättää Ajovarman lupapalvelupisteellä. Traficomin sähköistä palvelua ei voi käyttää.

Voit uudistaa ajokorttisi 7 kuukauden lisäajan aikana samoin ehdoin, joilla olisit saanut uudistaa sen nykyiselle ajokortillesi painettuna alkuperäisenä päättymispäivänä.

Hanki tarvittaessa lääkärinlausunto uudistamista varten

Jos sinulla on ryhmän 1 (mopo, mopoauto, moottoripyörä, traktori, henkilöauto) ajokortti, tarvitset lääkärinlausunnon, jos

  • ajokortillesi painettu päättymispäivä on myöhäisempi kuin 70-vuotissyntymäpäiväsi, tai
  • uudistat ajokorttisi vasta 7 kuukauden lisäajan päätyttyä

Jos sinulla on ryhmän 2 (kuorma- ja/tai linja-auto) ajokortti, tarvitset lääkärinlausunnon, jos

  • olet 45-vuotias tai vanhempi nykyiselle ajokortillesi painettuna päättymispäivänä, tai
  • uudistat ajokorttisi vasta 7 kuukauden lisäajan päätyttyä

Muissa tapauksissa et tarvitse lääkärinlausuntoa ajokorttisi uudistamista varten.

Lisätiedot ja ajanvaraus Ajovarmaan

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Traficomin palveluntuottajaan Ajovarmaan. Huomioithan, että Ajovarman puhelinpalvelussa ja ajanvarauksessa voi olla koronatilanteesta johtuen ruuhkaa.

 

 

Sivu päivitetty 12.06.2020

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle