FI | SV | EN
Hae Sulje

Opetusmateriaalia

Opetusmateriaaleja

Netin runsaasta tarjonnasta kannattaa varmistaa, että opetusmateriaalit ovat tuoreita.

1.7.2018 astuvat voimaan ajokorttiuudistus ja uusi kuljettajantutkinto. Sitä ennen julkaistuissa materiaaleissa voi olla tietoja, jotka eivät enää pidä paikkaansa. Alla koottuna joitakin lähteitä, joissa on huomioitu tapahtuneen uudistukset.

 

Liikennemerkit

Liikennevirasto vastaa maanteillä käytetyistä liikennemerkeistä. Kertaa liikennemerkkejä ja tutustu uusiin merkkeihin Liikenneviraston sivuilla.

 

Autoliiton ajokoulu

Autoliiton ajokoulun sivuilta löydät monipuolisesti vinkkejä kuljettajan taitojen kehittämiseen

 

Autokoululiiton teoriaopetus

Autokoululiiton jäsenautokoulut tarjoavat oppilailleen mahdollisuuden käydä teoriatunnit myös virtuaalisesti. Nettiteoriassa voi suorittaa muun muassa mopon, moottoripyörän ja henkilöauton teoriatunnit. Autokoulujen oppilaat saavat palvelun käyttöönsä autokoulunsa kautta, opetuslupaoppilas voi ostaa henkilöauton B-teoriatuntipaketin käyttöön täältä.

 

Liikenneturvan materiaalit

Liikenneturva tuottaa monipuolista tietoa kuljettajaksi kehittymiseen. Tutustu Liikenneturvan runsaaseen tarjontaan täällä.

Voit myös tilata painettuja materiaaleja verkkopalvelusta, puhelimitse tai sähköpostilla. Materiaalin voi myös noutaa keskustoimistosta Kannelmäestä, osoitteesta Sitratie 7, 00420 Helsinki. Osa materiaaleista on myös ladattavia.

 

Traficomin videotarjontaa

Moottoripyörän käsittelykoe -videolta näet, mitkä ovat moottoripyörän käsittelykokeen tehtävät 1.4.2018 alkaen ja mitä kokeessa tapahtuu.

Härpäkkeiden kesä -video vinkkaa Suomi-filmien hengessä, missä ovat kesäisin katukuvaan ilmestyvien kevyiden sähköajoneuvojen, "härpäkkeiden" paikat liikenteessä.

 

Opetusluvalla opettajalle ja oppilaalle

Opetuslupa on yksi keino hankkia ajotaito liikenteeseen. Autokoulut tarjoavat mielellään erilaisia opetuspaketteja myös opetuslupaopettajalle ja -opetettavalle. Voit ostaa autokoulusta ajotunteja, pimeänajon simulaattoriopetuksen, liukkaan kelin ajoharjoittelun, yksittäisiä teoriatunteja tai vaikka koko teoriaopetuspaketin. Opetusluvalla.fi tarjoaa oppimis- ja harjoitteluympäristöjä opetusvalla opetettavalle ja opettajille.

Materiaalia teoriakokeeseen valmistautumiseen

Alla on lueteltu Trafin tiedossa olevaa materiaalia teoriakokeeseen valmistautumiseksi. Oppimateriaalin valmistajat vastaavat itse tuottamastaan materiaalista.

 

 

 

Sivu päivitetty 29.04.2020

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle