FI | SV | EN
Hae Sulje

Opetuspolkimen asennus ja opetusajoneuvon varusteet

Opetuspolkimen asennus ja opetusajoneuvon varusteet

Varmista, että ajoneuvoosi voidaan asentaa opetuspoljin ja että suunnittelemasi opetuspoljin sopii juuri omaan autoosi asennettavaksi. Opetuspolkimen asennuksessa on noudatettava valmistajan ohjeita. Helpoin tapa varmistua opetuspolkimen turvallisuudesta on antaa asennus ammattilaisen tehtäväksi.

Opetuspolkimen osalta on varmistuttava, että poljin on kiinnitetty autoon asianmukaisesti. Se ei saa häiritä ajoneuvon oman jarrupolkimen toimintaa millään tavalla. Opetuspolkimen pitää olla tukevasti kiinnitetty ajoneuvoon.

Opetuspolkimen tulee sijaita keskellä tai oikeassa reunassa niin, että opettaja tai ajokokeessa tutkinnon vastaanottaja pystyy käyttämään jarrupoljinta häiriöttömästi.

Ennen liikenteeseen lähtöä on aina varmistettava, että auton molemmat jarrupolkimet toimivat normaalisti ja yhtä tehokkaasti. Lisäksi on tarkistettava, että lisäpeili ja opetuskolmio on kiinnitetty paikoilleen asianmukaisesti. Lisäpeili on kiinnitettävä ajoneuvon ulkopuolelle, jotta opettaja voi seurata liikennettä myös ajoneuvon takana. Opetuskolmion sivujen pituus on oltava 16 – 25 cm ja se on kiinnitettävä ajoneuvon taakse näkyvään paikkaan.

Ajokokeessa ajokokeen vastaanottaja testaa opetuspolkimen toimivuuden ennen ajokokeeseen lähtemistä. Asianmukaisesti asennettu ja toimiva opetuspoljin on ajokokeeseen pääsyn edellytys.

 

 

Sivu päivitetty 12.03.2019

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle