FI | SV | EN
Hae Sulje

Asiakirjat ajokortin hankkimista varten

Asiakirjat moottoripyörän ajokortin hankkimista varten

Tarvitset moottoripyörän kuljettamiseen A1-, A2- tai A-luokan ajokortin moottoripyörän koosta riippuen. Sen hankkimista varten tarvitset seuraavat asiakirjat:

Ajokorttilupa

Tarvitset voimassa olevan ajokorttiluvan ennen kuin voit ilmoittautua kuljettajantutkintoon. Lue ajokorttiluvasta lisää täältä.

Kuljettajantutkintoon tarvittavat asiakirjat

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

  • Todistus 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos hankit ajokorttia ensimmäistä kertaa.
  • Virallisen huoltajasi suostumus, jos olet alle 18-vuotias ja olet suorittamassa kevytmoottoripyörän (A1) ajokorttia. Huoltajan tiedot tarkistetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä.
  • Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Lisäksi ajokorttilupa pitää olla haettuna ja sen tulee olla voimassa. Ajokorttiluvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Ajokokeeseen tarvittavat asiakirjat

  • Alkuperäinen, paperinen Opetus- ja tutkintotodistus (E100). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Ajokoetta varten todistukseen on täytetty kaikki tiedot.
  • Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.
  • Voimassa oleva ajokorttilupa.

Hoida asiat Ajovarmassa

Ajovarma on Traficomin palveluntuottaja, jonka palvelupisteissä hoituvat kaikki ajokortin hankintaan liittyvät hakemukset ja lomakkeet. Katso, missä on lähin Ajovarman palvelupisteesi ja varaa aika asiakirjojen hankkimista varten.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia: Valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe klo 8.00-15.45, sähköposti: tiedustelut(at)ajovarma.fi

 
 

 

Sivu päivitetty 16.10.2020

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle