FI | SV | EN
Hae Sulje

Asiakirjat henkilöauton ajokorttia varten

Asiakirjat henkilöauton ajokorttia varten

Henkilö- tai pakettiauton kuljettamiseen tarvitset B-luokan ajokortin. Sen hankkimista varten tarvitset seuraavat asiakirjat:

 

Ajokorttilupa

Tarvitset ajokorttiluvan ennen kuin voit ilmoittautua kuljettajantutkintoon.
Voit hakea ajokorttiluvan kolmella eri tavalla:

  • Varaa aika hakemuslomakkeen täyttämistä ja jättämistä varten Trafin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä. Lomakkeen saat Ajovarmasta.
  • Voit hoitaa asian myös autokoulusi kautta. Autokouluilla on yleensä ajokorttilupahakemuslomakkeita ja koulu voi halutessaan toimittaa oppilaidensa hakemukset heidän puolestaan Ajovarman palvelupisteeseen.
  • Voit hakea ajokorttilupaa henkilöauton ajokorttia varten Trafin sähköisen asiointipalvelun kautta, mikäli palveluiden (Ensimmäinen ajokortti tai Korota ajokorttia) käytön edellytykset täyttyvät

 

Kuljettajantutkintoon tarvittavat asiakirjat

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

Lisäksi ajokorttiluvan tulee olla voimassa. Luvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä. 

Ajokokeeseen tarvittavat asiakirjat

Lisäksi ajokorttilupa tulee olla voimassa. Luvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

 

Hoida asiat Ajovarmassa

Ajovarma on Trafin palveluntuottaja, jonka palvelupisteissä hoituvat kaikki ajokortin hankintaan liittyvät hakemus- ja lupa-asiat Katso, missä on lähin Ajovarman palvelupisteesi ja varaa aika etukäteen.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia: Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe klo 8.00-15.45 sekä sähköpostitse tiedustelut(at)ajovarma.fi

 
 

 

Sivu päivitetty 21.09.2018

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle