FI | SV | EN
Hae Sulje

Kuljettajan yleiset perustiedot

Kuljettajan yleiset perustiedot

Ajoneuvon kuljettajana sinun on tunnettava velvollisuutesi ja vastuusi. Kuljettajan perustietojen hallinta luo pohjan liikenteen sujuvuudelle, ennakoinnille ja liikenneturvallisuudelle.

Ajoneuvon vakuutus

Olet selvillä erilaisista vakuutusturvista. Tiedät, mitä tarkoittavat pakollinen liikennevakuutus ja vapaaehtoinen ajoneuvovakuutus eli kasko. Kannattaa tutustua myös muihin vakuutuksiin, kuten omaan tapaturma- ja sairausvakuutukseen.

 

Ajoneuvovero

Tiedät, että ajoneuvovero on pakollinen ja ymmärrät veron noudattamatta jättämisen seuraukset.

 

Ajoneuvon katsastus

Ymmärrät katsastuksen tarkoituksen ja tiedät, miten katsastus suoritetaan. Tunnet vastuusi ajoneuvon katsastuksen hoitamisesta ajallaan sekä katsastamatta jättämisen seuraukset.

 

Ajoneuvon tekniikka

Tiedät ajoneuvon eri voimalähteet ja niiden vaikutukset ympäristölle. Tunnet ajoneuvon avustavat järjestelmät ja automaation, sekä niiden vaikutuksen ajamiseen.

 

Ajoneuvon rekisteröinti

Tiedät, että ajoneuvon rekisteröiminen on pakollista ja tunnet rekisteröintiin liittyvät velvollisuudet. Ymmärrät, että rekisteröimättömän ajoneuvon käyttämisestä tulee seurauksia.

 

Ajoneuvon huolto

Tunnet ajoneuvon perushuoltoon kuuluvat toimenpiteet ja ymmärrät niiden merkityksen turvallisuudelle. Olet lisäksi selvillä määräaikaishuollon tarkoituksesta ja hyödyistä.

 

Ajoterveys

Olet tietoinen terveydentilastasi ja siinä tapahtuneista muutoksista. Ymmärrät myös, miten terveydentila vaikuttaa ajoturvallisuuteen sekä itsesi että muiden näkökulmasta.

Kuljettajan ajoterveys

 

Liikenteen ohjaus, liikennesäännöt ja liikennemerkit

Tunnet liikennesäännöt ja liikennemerkit sekä ymmärrät niiden noudattamisen merkityksen liikenneturvallisuudelle.

 

Liikenneympäristö

Tunnistat eri tietyypit, risteystyypit ja eri liikenneympäristöt. Tiedostat, että sinä olet osa liikennejärjestelmää ja tunnet oman vastuusi järjestelmän turvallisuuden edistäjänä.

 
 

 

Sivu päivitetty 08.02.2019

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle