FI | SV | EN
Hae Sulje

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ajokokeiden jonoajat ovat tällä hetkellä pitkät – tilanne on kuitenkin parantumassa ympäri Suomea

28.8.2020

Ajokokeiden jonoajat ovat valitettavasti osin ruuhkautuneet koronatilanteen vuoksi kevään ja kesän aikana useilla paikkakunnilla. Vaikeaa tilannetta on pyritty parantamaan palveluntuottaja Ajovarmassa muun muassa ylitöillä ja ajokokeiden vastaanottajien siirtämisillä toimipaikkojen välillä.

Ajokortin uudistamisen helpotukset jatkuvat 31.8.2020 asti – jos pystyt, uudista ajokorttisi kuitenkin ajallaan

27.5.2020

Ajokortin uudistamiseen liittyvät helpotukset jatkuvat. Ajokortin voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos kortin voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana. Uudista kuitenkin ajokorttisi normaaliaikataulussa, jos pystyt.

Ajovarma palvelee vain ajanvarauksella ja sulkee toimipisteitä koronaviruksen takia

17.4.2020

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen Traficomin palveluntuottaja Ajovarma palvelee toistaiseksi vain ajanvarauksella ajokortti-, lupapalvelu- ja tutkintoasioissa.

Ajokortin uudistamiseen helpotuksia – voit toimittaa lääkärinlausunnon jälkikäteen

24.3.2020

Ajokortin voimassaolon päättyessä ajokortti tulee uudistaa. Koronavirustilanteen takia kaikessa ajokortteihin liittyvässä asioinnissa tulee suosia Traficomin sähköisiä ajokorttipalveluita, siirtää asiointi myöhäisemmäksi tai käyttää asiamiestä aina, kun se on mahdollista.

Koronaviruksen vuoksi suosittelemme välttämään fyysistä asiointia Ajovarman toimipisteillä

18.3.2020

Koronaviruksen leviämisen minimoimiseksi Traficom suosittelee asiakkaitaan välttämään fyysistä asiointia Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteillä. Siirrä myöhempään ajankohtaan kaikki sellainen asiointi, mikä ei ole ehdottoman välttämätöntä tai käytä Traficomin Oma asiointi -palvelua, jos se on mahdollista.

Teoriakoemaksut jatkossa koekohtaisia

15.11.2019

Teoriakoemaksut ovat 18.11.2019 alkaen koekohtaisia. Aikaisemmin joissain tilanteissa oli mahdollista suorittaa samaan aikaan useampi koe yhdellä teoriakoemaksulla, mutta jatkossa jokainen teoriakoe tulee maksaa erikseen.

Ajokorttikoulutuksen muutos nosti opetuslupalaiset esiin

27.9.2018

Heinäkuussa voimaan tulleet ajokorttikoulutuksen muutokset näkyvät myös kuljettajantutkintotilastoissa. Kokonaisvaltaiseen ajotaidon arvosteluun ja liikennetilanteiden laajaan hahmottamiseen perustuvat muutokset tekivät kokeista vaativampia, mikä näkyy myös ensimmäisellä kerralla läpipäässeiden osuuksissa.

Ajokorttikoulutuksen muutokset toivat opetuslupien hakuryntäyksen – myös uudet kuljettajantutkinnot käynnistyneet hyvin

11.7.2018

Uudet säännöt ajokorttiopetukseen ja kuljettajantutkintoihin tulivat voimaan 1.7.2018. Heinäkuun alkua on värittänyt erityisesti opetuslupien saama hakuryntäys, myös uudet ajo- ja teoriakokeet ovat lähteneet hyvin käyntiin.

Ajokorttikoulutuksen uusissa sisällöissä painotetaan joustavuutta ja kannustetaan uusien ideoiden käyttöön

18.6.2018

Trafi on antanut määräykset uudistuvan kuljettajaopetuksen sisällöstä ja ikäpoikkeusluvista. Määräyksissä on pyritty ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon sekä nykyisen liikenneympäristön haasteet että tulevaisuuden muutokset sekä kannustamaan alan toimijoita vaihtoehtoisiin toteutustapoihin.

Ajokortti-info.fi kokoaa ajokorttiasiat yhden sivuston alle – tervetuloa tutustumaan beta-versioon

15.6.2018

Trafi julkaisee ajokorttikoulutuksen uudistuksen tullessa voimaan heinäkuun alussa uuden ajokortti-info.fi-sivuston, jonka tarkoituksena on koota yhden sivuston alle kaikki ajokorttiin ja sen hankkimiseen liittyvät asiat. Uuden sivuston beta- eli testiversioon voi tutustua jo nyt.

Ajokokeissa ruuhkaa – varaa aika ajoissa

8.6.2018

Ajokorttikoulutuksen uudistuminen 1.7.2018 on tuonut ruuhkaa ajokokeiden suorittamiseen. Ajokoeaika kannattaakin varata mahdollisimman pian, jos on ajatellut suorittaa ajokortin kesän aikana.

Ajokorttikoulutuksen muutokset ja siirtymäajan käytännöt yhdessä paketissa

8.5.2018

Ajokorttikoulutuksen uudistukset tuovat muutoksia niin ajokorttia parhaillaan suorittaville kuin sitä suunnittelevillekin. Erityisesti muutokset koskevat henkilöautokortin hankkimista. Trafi on koonnut nettisivuilleen tiedot muutoksista ja siirtymäajan käytännöistä.

Uudistettu teoriakoe testaa liikennetilanteiden hahmottamista aikaisempaa paremmin

13.12.2017

Kuljettajantutkintouudistus tuo uutta myös teoriakokeeseen. Vanhojen monivalintojen lisäksi mukaan tulevat laajemmat, kuvaa ja selitetekstiä yhdistävät kysymykset, joiden tarkoituksena on testata liikennetilanteiden ymmärtämistä ja reagointikykyä uudella tavalla. Uudistetut teoriakokeet tulevat voimaan 1.7.2018 alkaen.

Moottoripyöräkortin uusissa käsittelykokeissa painotetaan liikennetilanteiden hallintaa

3.11.2017

Moottoripyöräkortin käsittelykokeiden tehtävät muuttuvat 1.4.2018 alkaen. Uudessa käsittelykokeessa painotetaan aikaisempaa enemmän todellisten liikennetilanteiden hallintaa, motoristin liikenteessä tarvitsemia taitoja sekä kokeiden tasalaatuisuutta.

Kuljettajan kokonaisosaaminen keskiössä – kuljettajantutkinto uudistuu

31.10.2017

Liikenne- ja viestintäministeriön käynnissä oleva ajokorttikoulutuksen uudistus tuo muutoksia myös kuljettajantutkinnon sisältöön. Jatkossa tutkinnossa painotetaan aikaisempaa enemmän kokonaisvaltaista osaamista ja riskitilanteiden tunnistamista.

 

 

Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti-info sivustoon sen beta-vaiheen aikana.

Palaute*
Mitä sivua palaute koskee?

Kiitos palautteesta!

Palautteesi on vastaanotettu. 

Takaisin etusivulle